menu
Greek English Russian

anakainiseis-atokes-doseis

Πλακάκια ψηφίδας για το μπάνιο

Η ψηφίδα είναι διαχρονική και ταιριάζει σε κάθε τύπο μπάνιου. Είτε σκοπεύετε να κάνετε ένα υπερσύγχρονο μπάνιο είτε ένα κλασικό, η ψηφίδα μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με την κατάλληλη διακόσμηση. Οι μικρές πέτρες, δημιουργούν ένα κομψό μπάνιο. Έμπνευση και συμβουλές για την εφαρμογή ψηφίδας στο μπάνιο σας μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ η ψηφιδα;

Η ψηφίδα προήλθε από τα αρχαία ψηφιδωτά παραστάσεων που δημιουργήθηκαν  ως μια μορφή τέχνης στην εποχή των Ελλήνων και των Ρωμαίων με μικρά κεραμικά κομμάτια. Οι πολυτελείς βίλες ήταν διακοσμημένες με μεγάλα ψηφιδωτά που αποτύπωναν βασιλείς  και θεούς σε καθημερινές δραστηριότητες. Μετέπειτα η τεχνική τελειοποιήθηκε για χρήση σε τοίχους και πατώματα. Σήμερα οι μικρές ψηφίδες τετραγωνικού σχήματος χρησιμοποιούνται ευρέως κυρίως σε μπάνια και κουζίνες, καθώς είναι η ιδανική επιλογή για τοίχους.

mpanio psifida 2

ΥΛΙΚΑ ΨΗΦΙΔασ

Πλακάκια ψηφίδας σε όλα τα σχήματα και υλικά προσδίδουν μια συμπαγή και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικη όψη στο μπάνιο σας Οι τοίχοι και το δάπεδο στο μπάνιο σας αποκτούν μια μοναδική εμφάνιση. 

1. ΓΥΑΛΙΝh ψηφιδα

 Οι γυάλινες ψηφίδες έχουν τη μέγιστη αντοχή σε γρατσουνιές παρέχοντας μια πολύ ανθεκτική επιφάνεια.  Οι επιλογές σε χρώματα είναι απεριόριστες και το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά φωτεινό, λαμπερό χρώμα με παιχνιδιάρικη οπτική.

2. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚο ΒΟΤΣΑΛο

Το βότσαλο θα μετατρέψει το μπάνιο σας σε ένα πραγματικό χώρο σπα. Αυτά τα πετραδάκια δεν έχουν ευθείες γραμμές, αλλά δίνουν την αίσθηση του όγκου. Σε αυτό το υλικό το κάθε μεμονωμένο πετραδάκι είναι αυτοτελές χωρίς καμιά ορατή κοινή ροή με ένα άλλο. Το μειονέκτημα σε αυτό τον τύπο ψηφίδας είναι η δύσκολη αρμολόγηση. Απαιτεί περισσότερη δουλειά από ό, τι τα άλλα είδη ψηφίδας.

mpanio votsalo

3. ψηφιδα με ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΠΛΑΚΙΔΙΑ

Τα κεραμικά πλακίδια είναι σκληρά, συμπαγή υγιεινά και άκαμπτα ενώ είναι το ιδανικό υλικό για το μπάνιο σας και χρησιμοποιείται συχνά με τη μορφή ψηφίδας. Διατίθεται σε όλα τα χρώματα και τα σχήματα είναι . Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στον τοίχο όσο και στο δάπεδο.

4. ψηφιδα ΑΠΟ ΠΕΤΡωμα

Τα φυσικά σχήματα και τα χρώματα της φυσικής πέτρας σε συνδυασμό με την μοναδικότητα του κάθε πετρώματος θα δώσει στο μπάνιο σας προσωπικότητα.  Είναι διαθέσιμα σε κάθε απόχρωση του μαρμάρου και υπάρχει συχνά αποκλίνει από την παραδοσιακή ευθεία γραμμή της ψηφίδας.

ΠΛΑΚΑΚΙΑ με ενφανιση ψηφιδασ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Είναι η οικονομική επιλογή ώστε η επένδυση των τοίχων να φαίνεται ως ψηφίδα. Ωστόσο, τα πιο κοινά πλακάκια ψηφίδας είναι μικρά κομμάτια διάστασης  2x2cm αλλά εντάσσονται με τεχνητή αρμολόγηση σε μεγαλύτερες πλάκες διαστάσεων 30x30cm. 

psifida mpanio

πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα

Η χρήση της ψηφίδας προσφέρει λύσεις σε θέματα designενώ μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα και εύκολα. Με την ψηφίδα, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε καμπύλες, αιχμηρές γωνίες και διαχωριστικά όρια. Αυτά τα κομματάκια είναι επίσης ιδανικά για το ντους, επειδή μπορείτε να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε οι κλίσεις στο δάπεδο να υλοποιούνται με  βέλτιστο τρόπο, χωρίς να φαίνονται με γυμνό μάτι. Προκειμένου να διευκολυνθεί η τοποθέτηση, τα κομματάκια είναι κολλημένα σε τμήμα γάζας ή υαλοπλέγματος. 

Επισήμανση:

 Επειδή τα πλακάκια είναι μικρών διαστάσεων, θα πρέπει να έχετε περισσότερη ποσότητα αρμόστοκου και θα λάβετε υπόψη ότι χρειάζεται αντίστοιχα περισσότερος χρόνος.

mpanio psifida 3

ΤΙΜΕΣ ΨΗΦΙΔασ

Η τιμή της ψηφίδας εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται και από την επιλογή της μορφής της. Μπορείτε να  βρείτε πολύ φθηνές και πολύ ακριβές ποικιλίες ανάλογα με την ποιότητα του υλικού και μετά από έρευνα. Για παράδειγμα μία λευκή, τετράγωνη ψηφίδα κεραμίδια ξεκινάει από 20 ευρώ και φθάνει μέχρι τα 100 €/τμ.

cost-form2

Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

anakainiseis-atokes-doseis

address Βοσπόρου 32, Πεύκα, Θεσσαλονίκη | email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | telephone 2310 676 480 | fax 2310 449 224 | mobile 697 855 7777