ΝΗΣΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 21:21
- Εμφανίσεις: 2481
ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ μια νησιδα στην ΚΟΥΖΙΝΑ
ΙΔΕΕΣ ανακαινισησ ΚΟΥΖΙΝΑσ
Μια αυτόνομη νησίδα ή προέκταση του πάγκου είναι ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονης κουζίνας. Δημιουργεί μια ανοιχτή αίσθηση, ενώ κατά το μαγείρεμα χωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι. Ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο και το προσωπικό σας γούστο μπορείτε να ενσωματώσετε φούρνο, νεροχύτη ακόμη και καθίσματα στη νησίδα. Για το πώς μπορείτε να σχεδιάσετε την τέλεια νησίδα κουζίνας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ;
Δεν είναι κάθε κουζίνα κατάλληλη για προσθήκη νησίδας. Πιο πρακτικά μπορείτε να επιλέξετε μια ημι-νησίδα όπως στην παρακάτω εικόνα. Μια γεμάτη με ντουλάπια νησίδα σε ένα μικρό χώρο, θα δημιουργήσει μια κλειστοφοβική αίσθηση και έλλειψη πραγματικού χώρου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον αρχικό στόχο και τη λογική ότι μια νησίδα πρόκειται να μας προσφέρει ευρυχωρία. Αν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να αφήσετε κενό στο μεγαλύτερο τμήμα της νησίδας και να προσθέσετε μερικά ντουλάπια, όπου νομίζετε ότι είναι βολικό. Ανατρέξτε επίσης στις συνιστώμενες ελάχιστες διαστάσεις αργότερα σε αυτό το άρθρο.
ΝΗΣΙδα ΚΟΥΖΙΝΑσ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙ - ΚΑΡΕΚΛΕΣ Η ΣΚΑΜΠΟ
Αν έχετε αρκετό χώρο στην κουζίνα, η χρήση της νησίδας ως τραπέζι σίγουρα αξίζει να εξεταστεί. Μπορεί να χρησιμεύσει ως κύρια τραπεζαρία φαγητού ή ως δευτερεύουσα για ένα γρήγορο σνακ. Τα ενιαία καθίσματα είναι πάντα πρακτικά .
Κατά το σχεδιασμό αυτής της κουζίνας, ένα πλήρες τραπέζι συνδυάστηκε με νησίδα. Όταν επιλέγετε ένα κανονικό ύψος για το τραπέζι περίπου στα 70 εκατοστά, θα πρέπει πάντα να έχετε συνδυασμό δύο διαφορετικών επιπέδων. Αυτό σας απαλλάσσει από την αυστηρότητα μία ευθείας γραμμής, αλλά δεν σας εξασφαλίζει πάντα ότι μπορείτε να συνδυάσετε δύο υλικά μαζί, όπως στην παραπάνω νησίδα.
Σε αυτή την κουζίνα έγινε επιλογή για αυξημένες θέσεις, έτσι ώστε ο πάγκος εργασίας και το τραπέζι να είναι το ίδιο. Τα καθίσματα κατά μήκος των δύο πλευρών της νησίδας καθιστούν άνετη την επικοινωνία.
Σε αυτή την κουζίνα επιλέχθηκε πάγκος εργασίας 50 εκατοστά φαρδύτερος για να περισσέψει χώρος για τα πόδια των καθισμένων και να μην λείψουν τα κάτω ντουλάπια. Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας επιλογής είναι ότι δεν χάνετε αποθηκευτικό χώρο από την πλευρά της κουζίνας και ότι ο διαχωρισμός ανάμεσα στην κουζίνα και τραπεζαρία είναι διακριτός. Το μειονέκτημα αυτής της διάταξης, είναι η συνεχόμενη σειρά καθισμένων και η έλλειψη της ευχαρίστησης ότι γευματίζουμε όλοι μαζί, λόγω της μειωμένης οπτικής επαφής. Θα πρέπει πάντα να κοιτάζουμε προς την κουζίνα.
ΕΝΘΕΤΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΗΣΙΔΑ
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα διπλανά τμήματα της νησίδας ως αποθηκευτικό χώρο για το μαγείρεμα ή το πλύσιμο. Εξετάστε τις παρακάτω επιλογές.
ΚΟΥΖΙΝΑ
Όταν ενσωματώνετε εστίες στη νησίδα θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 100 εκατοστά (1 μέτρο) πλάτος έτσι ώστε να αποφεύγεται η πτώση των λιπών στο έδαφος. Σε αντίθεση με μια παραδοσιακή κουζίνα εδώ θα λάβετε υπόψη ότι ένας συνηθισμένος απορροφητήρας μπορεί να επηρεάσει την οπτική και ότι είναι απαραίτητος ένας αγωγός εξαερισμού για την εγκατάσταση τζακιού. Στη νησίδα επίσης θα βρουν τη θέση τους, μια βαφλιέρα ή κρεπιέρα, ακόμη και μια φριτέζα.
ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ
Ένας νεροχύτης είναι μεγαλύτερος από ό, τι μια εστία και απαιτεί επαρκή χώρο στον πάγκο. Πρέπει να υπάρχει αποχέτευση, καθώς και παροχές κρύου και ζεστού νερού. Ένας νεροχύτης στη νησίδα δημιουργεί την αίσθηση περισσότερου χώρου απ’ ότι οι εστίες μαγειρέματος , επειδή δεν υπάρχει ο απορροφητήρας που εμποδίζει την ορατότητα. Ως μειονέκτημα είναι μερικές φορές ένας βρώμικος νεροχύτης που προκύπτει μετά το φαγητό. Για να διορθωθεί αυτό , μπορείτε να έχετε μια εσοχή στο πίσω μέρος της νησίδας έτσι ώστε οι βρώμικες κατσαρόλες και τα τηγάνια να μην είναι ορατά από το σαλόνι. Ένα πλυντήριο πιάτων, μπορεί να βρει τη θέση του κάτω από το νεροχύτη.
απαραιτητεσ παροχεσ
Θα πρέπει να κατασκευαστεί υποδομή με τεχνικές διατάξεις για τις χρήσεις επάνω στη νησίδα. Αυτές είναι οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ύδρευσης και αποχέτευσης έτσι ώστε αργότερα να μην σκάβουμε τα δάπεδα για την εγκατάσταση μιας νέας κουζίνας.
ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΣΤη νησιδα
Στην κουζίνα πολλά έχουν να κάνουν με τις αποστάσεις. Επομένως, είναι σημαντικό να σκεφτούμε προσεκτικά σχετικά με την χρήση της νησίδας και του σταθερού μέρους. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να δείτε την κουζίνα ως ένα χώρο εργασίας: Όσο μικρότερη απόσταση χρειάζεται να καλυφθεί, τόσο φιλικότερος προς το χρήστη θα είναι ο χώρος εργασίας. Ο φούρνος, η κουζίνα, ο νεροχύτης, το ψυγείο και ο καταψύκτης πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά μαζί, με κέντρο τη νησίδα. Ακριβώς όπως σε μια συνηθισμένη διάταξη της κουζίνας έτσι και τώρα καλούμαστε να διατηρήσουμε το χρυσό κανόνα!
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΗΣΙδων
Παρακάτω είναι μια λίστα με τα πιο εργονομικά μεγέθη και τις αποστάσεις της νησίδας και του πάγκου κουζίνας:
ΥΨΟΣ ΝΗΣΙδας
95 εκατοστά (Αν χρησιμοποιείτε σκαμπό μπαρ και εστίες)
70 εκατοστά (Για λειτουργία τραπεζιού με καρέκλες)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤη ΝΗΣΙδα ΚΑΙ ΤΟ ΣΤαθερο παγκο ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Κανονική κυκλοφορία: κατ 'ελάχιστο 90 cm - μέγιστο 120 εκατοστά
ΠΛΑΤΟΣ ΝΗΣΙδασ
Όταν τοποθετούμε συσκευές κουζίνας χρειαζόμαστε (60 εκατοστά) από την εσωτερική πλευρά και ένα στενό εξωτερικό τμήμα (40 εκατοστά): Ελάχιστο 100 εκατοστά.
Δύο βαθιά ντουλάπια κουζίνας (60 εκατοστά) και στις δύο πλευρές: Ελάχιστο 130 εκατοστά.
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΣΤΙων ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ
Τουλάχιστον 65 cm για κεραμικές εστίες
Τουλάχιστον 75 cm για εστίες αερίου
Ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας στη Θεσσαλονίκη
Συμβουλές για την νέα διαμόρφωση μετά την ανακαίνιση